Pressmeddelande: Geta kommun sponsrar en Tall Ships Races-trainee

10:32 18.12.2020

Pressmeddelande
 
Geta kommun är den första kommunen (förutom Mariehamns stad som är värd för Tall Ships Races Mariehamn 2021) att ta beslut om att sponsra en Tall Ships Races-trainee!  Beslutet togs av Geta kommunstyrelse under tisdagens styrelsemöte.
 
Med tanke på de kriser vårt samhälle för tillfället genomlider, är kommunstyrelsen såklart väldigt glada över att komma med goda nyheter och hoppas att andra kommuner följer Geta kommuns exempel så att så många ungdomar som möjligt får ett äventyr för livet inkommande år. Kommunstyrelsen är också väldigt nöjda över att nu få möjligheten att erbjuda detta unika äventyr till en ungdom med hemort i Geta, och man hoppas att personen kommer att bära Geta kommuns färger med stolthet under äventyret bland sjöfolk och skutor. 
 
Sponsringen är också ett sätt för Geta kommun att hylla sin stolta sjöfarartradition och utmanar nu andra åländska kommuner att sponsra åtminstone en trainee var. Ju fler ungdomar som kommer ut på skutorna, desto större är chansen att Tall Ships Races Mariehamn 2021 blir den fest vi hoppas på och desto större är chansen att Ålands stolta sjöfarartradition hålls vid liv. 
   
Kommunstyrelsen finansierar sponsringen om 2 000 euro med medel från social verksamhet som underskrider sin budget för detta år. 
 
Kommunstyrelsens beslut hittar ni på kommunens hemsida;
http://www.geta.ax/files/Kste112020Protokoll.pdf
 
Hälsar
Geta kommun, genom kommundirektör Gustav Blomberg
Tall Ships Races Mariehamn 2021, genom Peter Ekholm